Lyre Akademisk Orkester og Kor

Presseservice fra Akademisk Kor.
Læs korets pressemeddelelser, og brug links til andre af korets informationssider.
Vil du abonnere på AOKinfo? Skriv din email her:

Pressemeddelelser

2003-03-25

Møde mellem mand og Gud


Palmesøndag 13. april 2003 kl. 20.00 opfører Akademisk Orkester og Kor Felix Mendelssohn-Bartholdys ”Elias” i Helligaandskirken

Mødet mellem mand og Gud står på spil i Mendelssohns værk om profeten Elias, der tager kampen op mod de hedenske dyrkere af afguden Baal. Hvem er den rigtige Gud? Det er Han, som har styrke til at sætte ild til en kalv. Baal-præsterne danser til de segner, uden at deres gud viser sig. Så træder Elias frem og anråber Herren, påkalder sig hans magt - og ild skyder ned fra himlen og brænder kalv, brænde og bål af i et mægtigt, kraftfuldt drøn.

Elias” er et enestående oratorium, som bevæger sig gennem hele følelsesregistret fra de dramatiske, kraftfulde scener til det sagte, hviskende. Det er nutidigt i sin beskrivelse af mødet mellem den spinkle enhed, vi hver især udgør, og det store, tavse; den ro, hvor vi kan hente indre styrke i en tid med turbulens og turbo. Elias finder Gud i stilheden:
Der opstår en stormvind. Men Gud er ikke i stormvinden. Jorden sprækker i et kæmpe skælv. Men Gud er ikke i jordskælvet. Der kommer ild. Men Gud er ikke i ilden. Men efter ilden kom der en stille sagte susen og i denne susen nærmede Herren sig (1. Kongebog 19,11-12).

Akademisk Orkester og Kor er stiftet i henholdsvis 1899 og 1935. Koret er kendt som et af de bedste danske oratoriekor og særligt for sin årlige opførsel til jul af Händels ”Messias” i Københavns Domkirke. Dirigent for både orkester og kor er Nenia Zenana, som også leder Elverhøjkoret og har lavet musik sammen med Sebastian. Solister i Elias er Marianne G. Nielsen og Agnete Munk Rasmussen (sopran), Andrea Pellegrini (alt), Kristian Sørensen (tenor) og John Lundgren (bas).

Felix Mendelssohn-Bartholdy, (1809 - 1847) blev født ind i en jødisk familie, men opdraget i den lutherske tro. Han var et musikalsk vidunderbarn og skrev allerede som 17-årig ouverturen til En Skærsommernatsdrøm. Ud over at være komponist var han pianist og organist, dirigent, og konservatoriedirektør i Leipzig. Han var et af de mest betydningsfulde navne i den tyske romantiske musik. ”Elias” blev oprindelig komponeret til tysk tekst, men blev uropført i Birmingham i engelsk oversættelse 1846.

Billetter kr. 120 gennem www.billetmaskinen.dk eller tlf. 70 11 01 30.
Yderligere oplysninger: hjemmesiden eller Tanja Louise Weis, Akademisk Kor, tlf. 39 40 28 50, tanja@inbound.dk

Skrevet af Webmaster

Information

  • Aktuelle pressebilleder
  • Solistbilleder
  • Sidste nyt
  • Nenia Zenana
  • 100 års krønike
  • Udvalgte anmeldelser
  • Koncertplaner
Nyheder om koret
This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 16-08-1995.