Lyre Akademisk Orkester og Kor

Presseservice fra Akademisk Kor.
Læs korets pressemeddelelser, og brug links til andre af korets informationssider.
Vil du abonnere på AOKinfo? Skriv din email her:

Pressemeddelelser

2004-12-05

G.F. Händel
Messias

Københavns Domkirke, lørdag den 11. december 2004 kl. 16.00 og mandag den 13. december 2004 kl. 19.30 (bemærk nyt tidspunkt!)

Når juleindkøbene er klaret, kan man nyde Händels Messias i de smukke omgivelser i Københavns Domkirke, hvor kronprinseparret for nylig blev gift. Her byder Akademisk Orkester og Kor traditionen tro på en højtidsstemt og levende fortolkning af Messias i 3 satser. I år for 104. gang i korets historie. Professionelle solister og musikere bidrager til en julekoncert, der vil skabe varme i sindet og glæde i sjælen, før man atter drager ud i december måneds vinterkulde.

Nenia Zenana har siden 2000 dirigeret både kor og orkester. Hvert år tager hun et nyt tema i Messias under behandling. I 2004 er det kærligheden. Kærligheden mellem Gud og menneskene, som den er beskrevet i de uddrag af tekster fra Det Gamle og Nye Testamente, der følger musikken i Messias. Kærligheden symboliseret ved den udstrakte hånd, der illustrerer plakaten for Akademisk Orkester og Kor. Den kærlighed, der er en vigtig del af julens budskab:

Spædbarnets buttede hånd, der griber om den voksnes hånd, der rækker ud i kærlighed. Jesu hånd, der var naglet til korset, fordi han i kærlighed bar vor lidelse. Den troendes hånd, der strækker sig mod himlen og Guds kærlighed ved den genopstandne Kristus.

Hvilken bedre indledning til højtiden end at lade kærligheden bruse én i møde gennem musikken?

Årets Messias-solister er: Sopran Turi Olin Grimstad, Alt Ulla Kudsk Jensen, Tenor Rasmus Gravers Nielsen og Bas Steffen Bruun.

Billetter à kr. 140 + gebyr kan købes via korets hjemmeside www.akademisk.kor.dk, hvor der kan findes yderligere information om kor og orkester, eller via BILLETnet, www.BILLETnet.dk, tlf. 70 15 65 65.

Se nedenstående for uddybende oplysninger om kor, dirigent og solister og http://akademisk.kor.dk/messias.htm for yderligere oplysninger om værk og komponist.

Kor og orkester:
Akademisk Orkester og Kor er stiftet i henholdsvis 1899 og 1935. Koret er kendt som et af de bedste danske oratoriekor og særligt for sin årlige opførsel til jul af Händels Messias i Københavns Domkirke.

Dirigent: Nenia Zenana, er uddannet på det Kongelige Danske Musikkonservatorium i direktion og hørelære. Hun har dirigeret Akademisk Kor og Akademisk Orkester siden 2000. I sommeren 2003 dirigerede hun Elverhøj Koret i Det Kongelige Teaters opsætning af Ivanhoe i Ulvedalene. Senest har hun dirigeret afslutningskoncerten for Århus festuge og indspilningen af Bent Fabricius-Bjerres musik til balletten Klodshans ? begge dele med Radiounderholdningsorkestret.

Solister:
Turi Olin Grimstad, sopran. Norskfødte Turi Olin Grimstad er uddannet i Norge og Danmark, hvor hun efter fuldført studium ved Opera Akademiet i København debuterede med stor succes på Det Kongelige Teater som Mimi i La Boheme i foråret 2000. Turi Olin Grimstad er en populær sangsolist i både opera- og koncertsammenhæng i flere lande. Hun synger lied- og kirkekoncerter og har medvirket ved prestigetunge musikfestivaler, bl.a. Festspillene i Bergen. Hun har bl.a. sunget med Danmarks Radios Symfoniorkester, Det Kongelige Teaters Kapel og Sjællands, Århus og Odense Symfoniorkester.

Ulla Kudsk Jensen, alt, er uddannet ved Det Jydske Musikkonservatorium og på Operaakademiet i Göteborg suppleret med private studier hos Oren Brown i New York, Anna Reynolds i Bayreuth og professor Kirsten Buhl Møller i København. Hun har adskillige gange sunget altpartierne i de gængse oratorier som f.eks. Bachs Juleoratorium, Verdis Requiem og ikke mindst Händels Messias og Israel i Ægypten. Ulla Kudsk Jensen er ansat på Det Kongelige Teater, hvor hun bl.a. har sunget partierne som Mrs. Quickly i Falstaff, 3. Damen i Tryllefløjten, Annina i La Traviata og Giovanna i Rigoletto.

Rasmus Gravers Nielsen, tenor, er uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med Bodil Gümoes som lærer. Han har studeret hos Tonny Landy og har endvidere modtaget undervisning af Paul Hillier og Anthony Rolfe Johnson. Rasmus Gravers Nielsen har medvirket som solist ved en lang række kirke- og oratoriekoncerter bl.a. i Mozarts Requiem, Haydns Skabelsen, som evangelist i Bachs Johannespassionen, og i Bachs Juleoratorium og Händels Messias, begge med Øresunds Barokensemble. I foråret 2005 skal Rasmus Gravers Nielsen bl.a. synge Schumanns Requiem og partiet som Beppo/Harlekin i Leoncavallos Bajadser på Takkeloftet på Holmen.

Steffen Bruun, bas, er ved at afslutte sin diplomuddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Lars Waage og John Guttman Sørensen. Han er netop hjemvendt fra et års studieophold hos professor Michael Halliwell, operaskolen i Sydney. Han har sunget solist i Mozart?s Requiem, Carl Nielsens Fynsk Forår, Faure?s Requiem og messer af Victoria, Langlais, Drury m.fl. Som en habil liedsanger har Steffen Bruun bl.a. opført Brahms 4 Ernste Gesänge, Wolfs Michelangelolieder, Dvoraks Biblische lieder og Mussorgskijs Dødens sange & danse. Han har deltaget i adskillige operakurser ved bl.a. Björn Asker og Christopher Cowell og har medvirket i flere operaprojekter, bl.a har han sunget titelpartiet i Rossini?s Mosè in Egitto i Schweiz i 2002 og i Opera under the Stars i Sydney 2004.

Skrevet af Webmaster

Information

  • Aktuelle pressebilleder
  • Solistbilleder
  • Sidste nyt
  • Nenia Zenana
  • 100 års krønike
  • Udvalgte anmeldelser
  • Koncertplaner
Nyheder om koret
This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 16-08-1995.