Lyre Akademisk Orkester og Kor

Presseservice fra Akademisk Kor.
Læs korets pressemeddelelser, og brug links til andre af korets informationssider.
Vil du abonnere på AOKinfo? Skriv din email her:

Pressemeddelelser

2005-03-07

Jubilæumskoncert
Akademisk Kor fylder 70 år!

Akademisk Kor fylder 70 år og fejrer det med en jubilæumskoncert.

Torsdag den 17. marts 2005 kl. 20.00 opfører koret Rachmaninovs Vesper i Marmorkirken under ledelse af Nenia Zenana. Værket synges på russisk.

Solister er Tine Bye Sandorff, mezzosopran, og Bo Kristian Jensen, tenor. Billetter kr. 90 på www.akademisk.kor.dk og ved indgangen.

Akademisk Kor blev grundlagt den 16. januar 1935 af dirigenten Walter Meyer-Radon, der ledede Akademisk Orkester (stiftet 1899). Koret er kendt som et af de bedste danske oratoriekor og særligt for sin årlige opførsel til jul af Händels Messias i Københavns Domkirke. Akademisk Kor har opført Messias i Domkirken siden 1946 og i alt 105 gange. Koret er et blandet kor som tæller ca. 65 medlemmer.

Rachmaninovs Vesper er et a cappella værk. Som valg af korets jubilæumskoncert markerer det samtidig, at Akademisk Kor ikke kun magter de store oratorieværk, men også kan stå alene. I visse passager synges der 12 stemmer samtidig.

Arbejdet med a cappella værker er indført under den nuværende dirigent, Nenia Zenana. Det er i høj grad en del af korets målrettede indsats om også at arbejde med en lys og let klang. Samtidig arbejder koret i detaljerne med intonation og nuancer i værkerne. Det sproglige element indgår på lige fod til at skabe et helstøbt musikalsk klangbillede.

Tidligere fremførte a cappella værker tæller Bruckners Motetter (maj 2003) og Palestrinas Marcellus-messe (juni 2004). I foråret 2006 er det planlagt at fremføre a cappella værker af moderne danske komponister.

Se mere på http://akademisk.kor.dk/ om korets historie, dirigent og solister. På http://akademisk.kor.dk/rach.htm er der yderligere oplysninger om Rachmaninov og Vesper.

Skrevet af Webmaster

Information

  • Aktuelle pressebilleder
  • Solistbilleder
  • Sidste nyt
  • Nenia Zenana
  • 100 års krønike
  • Udvalgte anmeldelser
  • Koncertplaner
Nyheder om koret
This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 16-08-1995.