Lyre Akademisk Orkester og Kor

Presseservice fra Akademisk Kor.
Læs korets pressemeddelelser, og brug links til andre af korets informationssider.
Vil du abonnere på AOKinfo? Skriv din email her:

Pressemeddelelser

2005-05-30

Johannes Brahms
Schicksalslied, Vier Gesänge, Altrapsodi, Nänie

Akademisk Orkester og Kor opfører værker af Brahms på Sankt Annæ Gymnasium, søndag den 12. juni 2005, kl. 16.00. Solist ved Altrapsodi er Andrea Pellegrini. Billetter kr. 120 på www.akademisk.kor.dk, www.BILLETnet.dk, 70 15 65 65 og alle landets posthuse samt ved indgangen.
Dirigent: Nenia Zenana
Solist: Andrea Pellegrini

Holder de af Brahms? Det gør Akademisk Orkester og Kor, som har samlet fire spændende værker af Brahms for at markere sommerens komme. Romantikken blomstrer, lyrikken er svulstig og musikken danser af sted for at give lyd til de store følelser, kærlighed, lidelse, liv og død. Koncerten er sammensat af to stykker for orkester og blandet kor (Schicksalslied og Nänie), Vier Gesänge for kvindekor, horn og harpe, og en Altrapsodi for orkester, herrekor og alt-solist.
De poetiske tekster bliver understøttet af koncertens plakatmotiv, der er baseret på en musik-collage i 3-D format af billedkunstner Mette Glassy.

Orkester og kor
Akademisk Orkester og Kor er stiftet i henholdsvis 1899 og 1935. Koret er kendt som et af de bedste danske oratoriekor og særligt for sin årlige opførsel til jul af Händels Messias i Københavns Domkirke.

Dirigent: Nenia Zenana
er uddannet på det Kongelige Danske Musikkonservatorium i direktion og hørelære. Hun har dirigeret Akademisk Kor og Akademisk Orkester siden 2000. I sommeren 2003 dirigerede hun Elverhøj Koret i Det Kongelige Teaters opsætning af Ivanhoe i Ulvedalene. Senest har hun dirigeret afslutningskoncerten for Århus festuge og indspilningen af Bent Fabricius-Bjerres musik til balletten Klodshans ? begge dele med Radiounderholdningsorkestret.

Solist: Andrea Pellegrini, alt
"...en bedøvende skøn stemme med overvældende overskud og glød i fraseringen og en stærk evne til at farve stemme og diktion til det personligt medlevende udtryk?" er blot få af mange rosende anmelderord om Andrea Pellegrini, mezzosopran, der i de senere år har været efterspurgt i Danmark som både koncert- og oratoriesolist. Kernen i hendes koncertrepertoire er Bach Passionerne og Juleoratoriet. Andrea Pellegrini har også sunget alt-solistpartierne i Pergolesis "Stabat Mater", Händels "Judas Maccabæus" og Mendelsohns "Elias" m.m.fl.

Andrea Pellegrini blev i 1998 optaget på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med studier hos Bodil Gümoes og Susanna Eken, og fortsatte på Opera Akademiet hos Susanna Eken, hvor hun bl.a. har sunget Cherubino (Mozart, Figaros Bryllup) og Askepot (Rossini, Askepot). Hun debuterer 2005-06 på Det Kgl. Teater som Anstandsdame (Verdi, Macbeth) og som cover på Rosina (Rossini, Barberen i Sevilla). Hun har i sin studietid modtaget flere priser og legater, og er dobbelt konkurrencevinder ved sangerkonkurrencer for unge sangere i Danmark.

Skrevet af Webmaster

Information

  • Aktuelle pressebilleder
  • Solistbilleder
  • Sidste nyt
  • Nenia Zenana
  • 100 års krønike
  • Udvalgte anmeldelser
  • Koncertplaner
Nyheder om koret
This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 16-08-1995.