Lyre Akademisk Orkester og Kor

Presseservice fra Akademisk Kor.
Læs korets pressemeddelelser, og brug links til andre af korets informationssider.
Vil du abonnere på AOKinfo? Skriv din email her:

Pressemeddelelser

2005-10-31

Claudio Monteverdi
Maria Vesper

Akademisk Orkester og Kor opfører Claudio Monteverdis Maria Vesper i Sankt Johannes Kirke på Nørrebro, søndag den 6. november kl. 20.00. Der kan forventes en smuk klang fra orkester, kor og solister i kirkens rummelige akustik. Akademisk Orkester og Kor hører ifølge anmelderne til blandt "de bedste amatører", og dirigeres af en af landets få kvindelige dirigenter, Nenia Zenana, som også dirigerer ved udendørsspillene i Dyrehaven.

Claudio Monteverdi komponerede Maria Vesper i 1610. Værket indeholder den ultimative dedikation til kvindeligheden og kærligheden gennem sin lovprisning af kvinden over alle kvinder, jomfru Maria. Ifølge Nenia Zenana består værket af "en fantastisk farverig palet af forskellige besætninger, taktarter og strukturer." Mest af alt understreger hun den interessante dansante rytme, som er tidstypisk for musik fra 1600-tallet. Det samme er de mange temposkift.

Tre solist-par danner sammen med kor og orkester en stærk besætning til opførelsen af værket. Her er både ærkelut og cembalo med ledsagende cello/kontrabas og fagot, og ti sangstemmer fordelt på to kor og skiftende solister. Sopraner er Marianne G. Nielsen og Pernille Madsen. Tenorer er Kristian Sørensen og Gerd Türk. Basser er Steffen Bruun og Eskild Momme.

Tenoren Kristian Sørensen er til denne koncert igen hentet op fra Leipzig for at synge med Akademisk Orkester og Kor, som han tidligere bla. har sunget sammen med i opførelsen af Johannes-passionen i efteråret 2004 i Helligåndskirken. Anmelderne skrev dengang om Kristian Sørensen, at han "stadig mere lyder som dansk musiks svar på Peter Schreier", og kaldte hans præstation for "verdensklasse". Søndag den 6. november forventes det at blive musik af samme standard, der fylder kirkerummet på Nørrebro.

Billetter kr. 120 via www.BILLETnet.dk, tlf. 70156565, www.akademisk.kor.dk eller ved indgangen. Dørene åbnes kl. 19.30.

Skrevet af Webmaster

Information

  • Aktuelle pressebilleder
  • Solistbilleder
  • Sidste nyt
  • Nenia Zenana
  • 100 års krønike
  • Udvalgte anmeldelser
  • Koncertplaner
Nyheder om koret
This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 16-08-1995.