Lyre Akademisk Orkester og Kor

Presseservice fra Akademisk Kor.
Læs korets pressemeddelelser, og brug links til andre af korets informationssider.
Vil du abonnere på AOKinfo? Skriv din email her:

Pressemeddelelser

2006-05-09

Akademisk Kor
Nyere Nordisk Kormusik

A cappella korsatser af Niels la Cour, Werner Knudsen, Knut Nystedt, Ib Nørholm, Wilhelm Petterson-Berger, Allan Petterson og Jakob Roswall. Orgelværker af bl.a. Jesper Madsen og Ib Nørholm ved organist Ulla Kirstein. Simeons Kirke, Sjællandsgade 12 B, 2200 Nørrebro, søndag den 21. maj 2006 kl. 17.00. Fri entré.

Tonesproget bevæger sig fra det velkendte over i det mere krydrede, og strejfer lige det næsten atonale når Akademisk Kor synger sommeren i møde med á cappella satser i en lys og nordisk farve.

Værker af Niels La Cour, Werner Knudsen, Knud Nystedt m.fl. lægger lyd til tekster fuld af forår og grøde - tekster hvor selv natten lyser op og aldrig rigtig bliver sort. Tekster om opstandelse og velsignelse, om sennepsfrø og liljer, om stjerner og skyer, om blad og blomst og dag og duft og dug. Og næsten gennemgående om vår og grøde.

En let og sommerlig koncert med ægte, nordiske stemningsbilleder.

Akademisk Kor ledes af en af landets få kvindelige dirigenter, Nenia Zenana, som også dirigerer ved udendørsspillene i Dyrehaven. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i direktion og hørelære. Med Nenia Zenana er Akademisk Kor begyndt at præsentere årlige a cappella koncerter, som f.eks. Bruckners Motetter, Palestrinas Marcellus Messe og Rachmaninovs Vesper.

Yderligere oplysninger om koncerten hos Tanja Weis, tanja@inbound.dk eller organist Ulla Kirstein, Simeons Kirke, ulla.kirstein@get2net.dk. Yderligere oplysninger om kor og orkester, tilmelding til mailingliste m.v. på www.akademisk.kor.dk

Skrevet af Webmaster

Information

  • Aktuelle pressebilleder
  • Solistbilleder
  • Sidste nyt
  • Nenia Zenana
  • 100 års krønike
  • Udvalgte anmeldelser
  • Koncertplaner
Nyheder om koret
This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 16-08-1995.