Lyre Akademisk Orkester og Kor

Presseservice fra Akademisk Kor.
Læs korets pressemeddelelser, og brug links til andre af korets informationssider.
Vil du abonnere på AOKinfo? Skriv din email her:

Pressemeddelelser

2006-12-04

Händels Messias i 60 år
med
Akademisk Orkester og Kor

Akademisk Orkester og Kor opfører Händels Messias (alle tre satser) i Københavns Domkirke

Lørdag den 9. december kl. 16.00 og mandag den 11. december kl. 19.30. Dirigent Nenia Zenana.

Billetter kr. 140 på www.akademisk.kor.dk, www.BILLETnet.dk, tlf. 70 15 65 65, eller ved døren. Børn og unge samt studerende med gyldigt studiekort kr. 90. Dørene åbnes en halv time før.

For 60 år siden opførte Akademisk Orkester og Kor for første gang Händels Messias i Københavns Domkirke til jul. Køen går stadig ned ad Fiolstræde, når årets to Messias koncerter trækker fulde huse. I år med en særlig stærk solistbesætning, da koncerterne optages til cd-udgivelse:

Marianne G. Nielsen, sopran, har tidligere sunget Messias med Akademisk Orkester og Kor, og er overbevisende stærk og yndefuld, når hun i sopran arien i begyndelsen af tredje del bekræfter, at hendes forløser lever. Ulla Kudsk Jensen, alt, giver os en dyb og klangfuld oplevelse, ikke mindst når hun nærmest heler os igennem budskabet i første del om at Messias skal lede os som hyrden leder sine får. Kristian Sørensen, tenor, flyver ind fra Leipzig og koncerter i Thomas-kirken, for med sine præcise koloraturer og sit store overskud at tage os med både i trøsten, lidelsen og glæden. John Lundgren, bas, bidrager med sin meget fysiske tilstedeværelse til en dramatisk udlægning af folket, der vandrer i mørket og ser lyset, og ikke mindst sin udlægning af øjeblikket, hvor trompeten opvækker alle de døde til livet.

Akademisk Orkester og Kor opfører alle tre dele af Messias og lægger hvert år en ny vinkel på værket for at udforske nye sider af Messias og skabe fortolkninger, som viser værkets mange perspektiver. Årets tema er kontrasten mellem lysets styrke og mørket i form af døden. Det er illustreret ved et billede taget af fotograf Erik Refner i Pakistan efter jordskælvet i oktober 2005. Motivet er valgt, fordi det på en værdig måde afspejler temaet i Messias og samtidig sætter tanker i gang om at opleve mørket ? og lyset ? og om de muligheder, vi hver især dagligt har for at række hånden ud til mennesker, der oplever i mørket.

Det er ønsket: At Messias må tænde lys.

Oplev det selv lørdag den 9. december kl. 16.00 og mandag den 11. december kl. 19.30.
Yderligere information: tanja@inbound.dk

Skrevet af Webmaster

Information

  • Aktuelle pressebilleder
  • Solistbilleder
  • Sidste nyt
  • Nenia Zenana
  • 100 års krønike
  • Udvalgte anmeldelser
  • Koncertplaner
Nyheder om koret
This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 16-08-1995.